Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
3η Ημερίδα Νεότητας με θέμα "Η αληθινή αγάπη"

3η Ημερίδα Νεότητας με θέμα "Η αληθινή αγάπη"

Ημερίδα μαθητών λυκείου με θέμα την αγάπη διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους
από xper
δημοσιεύτηκε6 May, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ημερίδα μαθητών λυκείου με θέμα την αγάπη διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους

 

o

Μια εξαιρετική ευκαιρία είχαν περίπου τριακόσιοι μαθητές από τα λύκεια της Κατερίνης την Τετάρτη 5 Απριλίου, όπου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης η 3η Ημερίδα Νεότητας με θέμα "Η αληθινή αγάπη".

o

 Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με την πολύτιμη συμπαράσταση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας και με εισηγητές τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Μήτσιο, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού και την κα Δομνίκη Καραγιάννη, Ψυχολόγο.

o

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων παιδιών, ευχαρίστησε τους εκλεκτούς εισηγητές, καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας κ. Γεώργιο Μακρή για τη στήριξή του στο ποιμαντικό έργο της νεότητας και τόνισε την αξία του διαπραγματευομένου θέματος. 

9

 

Κατόπιν ο κ. Γεώργιος Μακρής, Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε το ενδιαφέρον του για τη μαθητειώσα νεολαία. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία για την ύπαρξη παρόμοιων δράσεων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη.

 

Εν συνεχεία έλαβαν το λόγο οι δυο εισηγητές. Αρχικά, η κα Δομνίκη Καραγιάννη στην παρουσίασή της αναφέρθηκε στην αγάπη η οποία εκφράζεται μέσα από τη γνήσια φιλία. Μίλησε για το πώς βιώνεται η αληθινή αγάπη στις σχέσεις των ανθρώπων και για διάφορες παγίδες που σκοτίζουν την αγάπη. Κατόπιν ο δεύτερον εισηγητής π. Χρήστος Μήτσιος προχώρησε από την ανθρώπινη αγάπη στην ένωσή μας με το Θεό της αγάπης, χρησιμοποιώντας αρκετά περιστατικά από την ποιμαντική του διακονία. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο τον οποίο συντόνισε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας π. Διονύσιος Γκόλιας.