Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπότσια BC3 | Εκπαίδευση προπονητών στην Θεσσαλονίκη

Μπότσια BC3 | Εκπαίδευση προπονητών στην Θεσσαλονίκη

- Ένα άθλημα όπου άτομα με βαριές αναπηρίες μπορούν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις άτομα χωρίς αναπηρίες.
από xper
δημοσιεύτηκε13 March, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Οι Αετοί Θεσσαλονίκης υλοποίησαν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο εκπαίδευση προπονητών στο συμπεριληπτικό και ασφαλές #Boccia.

8

Δώδεκα άτομα από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Σερβία και τα Σκόπια βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου #Ramps4Champs του προγράμματος #ErasmusPlus για να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση.

8

Το έργο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του μπότσια στην κατηγορία BC3 στην οποία οι αθλητές αγωνίζονται με την χρήση μιας ράμπας και με τη βοήθεια ενός sport assistant. Ο σκοπός του έργου είναι να αναδειχθεί το μπότσια στην κατηγορία BC3 ως ένα συμπεριληπτικού τύπου άθλημα όπου άτομα με πολύ βαριές αναπηρίες μπορεί να ανταγωνίζονται άτομα χωρίς αναπηρίες επί ίσοις όροις.

Οι εταίροι που συμμετέχουν σε αυτό το έργο είναι για την Ελλάδα οι Αετοί Θεσσαλονίκης, για την Βουλγαρία η Asociacia Za Razvitie Na Bulgarskiasport, για την Σερβία η Sport Union For People With Disabilites Belgrade, για τα Σκόπια η Association Of National Sport Leaders Network Kavadarci και για την Κύπρο η Rescue Training International που ανέλαβε το κομμάτι της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες αλλά και την αγορά τεσσάρων ραμπών αγωνιστικού επιπέδου για τους υπόλοιπους εταίρους του έργου.

8

Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά αθλητές με βαριές αναπηρίες από την Σερβία και την Βουλγαρία θα μπορέσουν να προπονηθούν και να αθληθούν στο παραολυμπιακό άθλημα του μπότσια στην κατηγορία BC3 καθώς είναι οι πρώτες ράμπες που πηγαίνουν σε αυτές τις χώρες ενώ είναι μόλις η δεύτερη στα Σκόπια.

Δίνεται έτσι αφορμή σε αυτές τις χώρες όπου αθλητές με πολύ βαριές αναπηρίες δεν είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν, πλέον να την έχουν.

Το έργο #Ramps4Champs φιλοδοξεί να γίνει μια παγκόσμια καμπάνια για να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Ακολουθήστε τους πρωταγωνιστές στο www.facebook.com/ramps4champs και στο https://www.facebook.com/aetoi