Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στην πρεμιέρα της ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα, στη Θεσσαλονίκη

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα, στη Θεσσαλονίκη

Η ταινία θα προβάλλεται έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου, ενώ μετά την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες προβολές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα & άλλες πόλεις.
από xper
δημοσιεύτηκε3 April, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μέσα σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, παρουσία εκατοντάδων θεατών, έγινε στον Κινηματογράφο Κολοσσαίον, η έναρξη των προβολών της ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα, στη Θεσσαλονίκη.

τ

Η ταινία θα προβάλλεται έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου, ενώ μετά την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες προβολές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα & άλλες πόλεις.

τ

Όσον αφορά τη βραδιά της πρεμιέρας είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με μερικούς από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Συνέντευξη Βασίλη Τσικάρα

 

Συνέντευξη Σπύρου Μπιμπίλα

 

Δηλώσεις: Πρόεδρου του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών Μανώλη Σαββίδη, Χρύσας Κληματσούδα,προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνου Κόττη ,Θεολόγου-ερευνητή, και Γιάννη Βασιλειάδη Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ΚΥΑΝΑ

Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου – σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».

θ

Το «Πέντε 5» παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης.Το Σεπτέμβριο του 1821.

θ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.

γ

Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Μπάρλος, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Ιωαννίδης, Μηνάς Δασκαλόπουλος, Στέλιος Δαφνομήλης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Σωκράτης Υδραίος, Σπύρος Κατσίρας, Νάντια Φαλέγκα, Χρύσα Τραΐτση, Κώστας Σιμσίρης, Γιώργος Σιμσίρης, αφοί Βραχιώλια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά..

Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

φωτογραφίες από την πρεμιέρα της ταινίας στον κινηματογράφο Κολοσαίον στη Θεσσαλονίκη

τ

 

ι

 

ο

 

θ

 

θ

 

ι

 

υ

 

υ

 

υ

 

θ