Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τζορτζ Τσούνης: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και για τα επόμενα 120 χρόνια»

Τζορτζ Τσούνης: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και για τα επόμενα 120 χρόνια»

από xper
δημοσιεύτηκε3 March, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης με την ευκαιρία συμπλήρωσης 120 χρόνων από την ίδρυση του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού.

Τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων της ΑΓΣ, Στέφανος Παντελιάδης και ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale, ο οποίος προχώρησε σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του έργου και της προσφοράς του Ιδρύματος και επικεντρώθηκε στο σημερινό status και τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού.

Σε σύντομη δήλωση του ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε: «Γιορτάζουμε τα 120 χρόνια από τον κεντρικό ρόλο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη βελτίωση της ζωής στην Ελλάδα. Σήμερα, αναγνωρίζουμε όχι μόνο αυτό το ορόσημο στην πρωτοπορία στη γεωργία στην Ελλάδα, αλλά τη σφυρηλάτηση βαθιών και διαρκών εκπαιδευτικών και διαπροσωπικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για τα επόμενα 120 χρόνια!».

Στη συνέχεια, ο Τζ. Τσούνης ξεναγήθηκε στο κτίριο «P.Panteliadis High School», το οποίο φέρει το ονοματεπώνυμο του αείμνηστου απόφοιτου (τάξη 1954) και αποτελεί δωρεά της γνωστής οικογένειας που έστησε τον επιχειρηματικό όμιλο ΟΠΤΙΜΑ- ΗΠΕΙΡΟΣ- ΜΕΤΡΟ- My Market.

Μπήκε σε τάξη του σχολείου και συνομίλησε με τους μαθητές και αμέσως μετά, περιηγήθηκε στο «Σπίτι των εργαλείων της παράδοσης», όπου εκτίθενται ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας συλλογή παραδοσιακών αγροτικών εργαλείων και οικιακών αντικειμένων που η Αριάν Κοντέλλη δώρισε στη Σχολή στη μνήμη του συζύγου της, Παύλου Κοντέλλη.