Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο 13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και νέο ρεκόρ συμμετοχών

από xper
δημοσιεύτηκε2 April, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μια μοναδική εμπειρία άθλησης και ψυχαγωγίας, που έμοιαζε σαν ψέμα αλλά ήταν η ωραιότερη πραγματικότητα, χάρισε αυτή η Πρωταπριλιά στους 20.000 και πλέον δρομείς που έζησαν την ανεκτίμητη αξία της συμμετοχής στον Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

 Η μεγαλύτερη ανοιξιάτικη γιορτή αθλητισμού ολόκληρης της χώρας κατάφερε να ανταποκριθεί για άλλη μια χρονιά τις προσδοκίες, δημιουργώντας αξέχαστα συναισθήματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Ο 13ος Μαραθώνιος της Ιστορίας ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους σε οργανωτική αρτιότητα, αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και σε κέφι, χάρη στις εντυπωσιακές παράλληλες εκδηλώσεις που «στήθηκαν» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το ρεκόρ συμμετοχών, η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, χάρισαν σε όλους μία νέα αξέχαστη εμπειρία.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, από 9χρονους μαθητές Δημοτικών Σχολείων όπως ο μικρός Ισού που έκανε τα πρώτα του βήματα με τα νέα προσθετικά κάτω άκρα του, μέχρι τον 96χρονο Φώτη Πετρίδη που έτρεξε μαζί με τον γιο και την εγγονή του, κέρδισαν το χειροκρότημα και το θαυμασμό των φιλάθλων και θεατών.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

Με τη μαζική συμμετοχή τους, έστειλαν μήνυμα άθλησης, χαράς και υγείας, μέσα από ένα θεσμό που είναι αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη και που εκτός από αθλητική διάσταση διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο τελικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ήταν και φέτος εντυπωσιακός και έφτασε τους 20.618 (2.004 εγγραφές στο Μαραθώνιο, 12.280 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 4.334 στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 2.000 παιδιά στα 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων).

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Σε όλους αυτούς προστέθηκαν πολλοί ακόμη δρομείς, που εκμεταλλεύθηκαν τις καλές καιρικές συνθήκες και παρότι δεν είχαν προλάβει να δηλωθούν εγκαίρως στη διοργάνωση έτρεξαν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.
 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Στη διοργάνωση εκπροσωπήθηκαν δρομείς από 63 χώρες και πέντε ηπείρους (Αίγυπτος, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Λ.Δ. Κονγκό, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μολδαβία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σενεγάλη, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τανζανία, Τζαμάικα, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Χονγκ Κονγκ), ακόμα και από μακρινά μέρη όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ή η Βολιβία!

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Ανάμεσα σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονταν μία οικογένεια Πορτογάλων με δρομείς τριών γενεών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα αποκλειστικά για να ζήσουν την εμπειρία αυτής της διοργάνωσης και έτρεξαν στη διαδρομή των 10.000μ. (ο 70χρονος Αρμάντο Αλμέιδα Ντος Σάντος, ο 44χρονος Μάρκο Μοράις Ντε Αλμέιδα και ο 18χρονος Τζάστιν Μοράις Ντε Αλμέιδα), όπως και η Ιταλίδα Γκουενταλίνα Ταΐτι που έχει σοβαρό πρόβλημα όρασης αλλά αποφάσισε να έρθει στη Μακεδονία και να διανύσει την απόσταση των 42,195 χλμ..
 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Στον Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο Κενυάτης Ντάνιελ Ρότιτς οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, σε χρόνο 2:16.04, έναν από τους καλύτερους στην ιστορία του θεσμού. Στο βάθρο τον ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Volkswagen Running Team, ο Γιάννης Κρέκας (2 ώρες 31:11) και ο Κυριάκος Συμιριώτης (2 ώρες 42:29).

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Στον Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιούνες Μορέα Ονιάτσα από την Κένυα με χρόνο 2 ώρες 45:19, αφήνοντας πίσω της τη Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2 ώρες 56:28), η οποία κατέλαβε τη 2η θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ την τριάδα έκλεισε η Όλγα Μακόφσκα από την Πολωνία (3 ώρες 23:47). Ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Κωνσταντίνα Σταματέλου, που τερμάτισε 4η με χρόνο 3 ώρες 24:06.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Παρόντες στον Μαραθώνιο ήταν επίσης η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ της κατηγορίας γυναικών, Μαρία Πολύζου η οποία έτρεξε με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για να προωθήσει τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών, καθώς και ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ», που κάλυψε με χειρήλατο αναπηρικό αμαξίδιο την απόσταση Πέλλα - Θεσσαλονίκη.
Την εκκίνηση του αγώνα, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε έπειτα από συγκλονιστική μάχη ο Ούγγρος Λάζλο Γκρέγκορ (30:51), κερδίζοντας στο νήμα τον περσινό νικητή Κώστα Γκελαούζο (30:53) που έτρεξε με την Arla Protein Running Team, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε όπως και πέρσι ο Θεόδωρος Αναγνώστου (31:31) της Volkswagen Running Team.
 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η περσινή θριαμβεύτρια του Μαραθωνίου δρόμου που φέτος έτρεξε στα 10.000μ., Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, ως μέλος της Volkswagen Running Team (36:03), με 2η την Στεφανί Λεοντιάδου (36:33) και 3η όπως και πέρσι τη Βασιλική Καραγεωργάκη (37:24), οι οποίες επίσης έτρεξαν με τη Volkswagen Running Team.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Την εκκίνηση του αγώνα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

.



Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Χρήστος Καλλίας της Stoiximan Running Team με χρόνο 14:58, με 2ο τον Λάμπρο Μαλτέζο (15:32) της Saucony Running Team και 3ο τον Παναγιώτη Γραμμένο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων (15:57).
 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη (16:50) που έτρεξε με την Stoiximan Running Team, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ διαδοχικών νικών στην ιστορία του θεσμού. Στο βάθρο την ακολούθησαν άλλες δύο αθλήτριες της Stoiximan Running Team, η Αθηνά Κοΐνη (18:19) και η Ζωή Ανδρικοπούλου (18:47).

Η εκκίνηση της κούρσας των 5.000μ. δόθηκε μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, διαδοχικά από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης Stoiximan.gr Γιάννη Σπανουδάκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Ο.Ε., Βούλα Πατουλίδου, τον Υπεύθυνο Ασφαλείας καταστήματος της ΙΚΕΑ Παναγιώτης Παπαϊωάννου, καθώς την πρόεδρο του διοργανωτή ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης & Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Παράλληλα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα διεξάχθηκε ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με την υποστήριξη της εταιρείας «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ». Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, που αμέσως μετά τον τερματισμό τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.
Επιπλέον, αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στον εκτός επίσημου προγράμματος Δρόμο 1.000μ. για ΑΜΕΑ, που επίσης είχε εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Μοναδική αίγλη έδωσαν στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την παρουσία τους οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο και περιλάμβανε την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».
Οι Ολυμπιονίκες Πόπη Ουζούνη, Πόλυ Σαρέγκου, Αναστασία Κελεσίδου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Ευαγγελία Ψάρρα, Γιάννα Χατζηιωάννου, Όθων Μοσχίδης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Κλεάνθης Μπάργκας, Λευτέρης Κακιούσης, Γιάννης Σιδηρόπουλος έδωσαν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπως επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, αλλά και ο καταξιωμένος προπονητής μπάσκετ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Στις ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων συγκαταλέχθηκαν επίσης ο προαναφερθείς 96χρονος Φώτης Πετρίδης που έτρεξε στα 5.000μ. μαζί με τον γιο του Πέτρο και την εγγονή του Δέσποινα, αλλά και ο εννιάχρονος Ισού, ο οποίος βρέθηκε στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000 μ. για να κάνει τα πρώτα του βήματα, αφού πρόσφατα απέκτησε προσθετικά κάτω άκρα χάρη στην υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ).
Το δικό τους σπουδαίο μήνυμα έστειλαν μέσα από την συμμετοχή τους ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στους πρόσφατους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, Κωνσταντίνος Πετράκης, καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής των Special Olympics και εθελοντής δότης μυελού των οστών, Νίκος Τουλίκας, ο οποίος στηρίζει τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Ταυτόχρονα, πρόσθετη λάμψη χάρισαν στη διοργάνωση οι διάσημοι προσκεκλημένοι, που έλαβαν μέρος με τις ομάδες δρομέων των χορηγών της διοργάνωσης:
Με την πολυπληθέστατη Stoiximan Running Team των 2.092 δρομέων πήρε θέση στην εκκίνηση των 5.000μ. για άλλη μια χρονιά ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής και κορυφαίος Έλληνας αθλητής των τελευταίων ετών Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς και η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Αναστασία Μαρινάκου, ενώ με την IKEA Running Team συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Θοδωρής Μαραντίνης, Αποστόλης Τότσικας, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Ευαγγελία Τσιορλίδα και Γιώργος Λέντζας.
Επιπλέον, προπομπός της DOLE Running Team ήταν ο δημοσιογράφος - τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Σρόιτερ, ενώ ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου έτρεξε στον Δρόμο 10.000μ. με την Arla Protein Running Team και ο θρύλος του μπάσκετ του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς συμμετείχε στα 5.000μ. με την ΑΝΑΔΟΜΩ Running Team.

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Με τις δικές τους ομάδες, στις οποίες εγγράφηκαν περίπου 1.300 δρομείς, έτρεξαν οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι έφτασαν φέτος τους 65 σε αριθμό, μέγεθος μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή σημαντικό χρηματικό ποσό, ανάλογο με την αριθμητική συμμετοχή των ομάδων τους. Παράλληλα, χορηγοί της διοργάνωσης θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας τα ιδρύματα της επιλογής τους.
Ενδεικτικά, η Stoiximan.gr στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Σωματείο «Πρωτοβουλία Για το Παιδί» και το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», η DOLE προσφέρει προϊόντα στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ενισχύει χρηματικά το έργο του «Παιδικού Αντιρρευματικού Αγώνα Βορείου Ελλάδος», η ΑΝΑΔΟΜΩ προσφέρει υπηρεσίες ανακαίνισης αξίας 2.500 ευρώ σε έναν από τους φορείς κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, ενώ η ΙΚΕΑ εξοπλίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσα από το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς».

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»


Πλέον, το ραντεβού όλων ανανεώνεται για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, όταν θα πραγματοποιηθεί ο Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που υπόσχεται εξίσου μεγάλη συμμετοχή και ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις!

 

13ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ντάνιελ Ρότιτς (1ος στον Μαραθώνιο ανδρών): «Περίμενα να κερδίσω και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Έμεινα ευχαριστημένος από τον χρόνο μου και πιστεύω ότι αν είχα περισσότερο συναγωνισμό θα πήγαινα ακόμα καλύτερα. Θέλω να είμαι εδώ και του χρόνου, για να ξαναζήσω αυτή την όμορφη εμπειρία και να κυνηγήσω μία ακόμα καλύτερη επίδοση».

Γιάννης Κρέκας (2ος στον Μαραθώνιο ανδρών): «Έκανα μία καλή εμφάνιση και χαίρομαι που πέτυχα προσωπικό ρεκόρ. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα όσο περισσότερο μπορούσα και είμαι ικανοποιημένος από τη 2η θέση».

Κυριάκος Συμιριώτης (3ος στον Μαραθώνιο ανδρών): «Το καλύτερο σημείο όταν φτάνουμε στην τελική ευθεία, στη Λεωφόρο Νίκης, που μας υποδέχεται ο κόσμος για να μας χειροκροτήσει και να μας δώσει ώθηση. Μας έκανε λίγη ζέστη και δεν μπόρεσα να πετύχω μία επίδοση που να με αντιπροσωπεύει, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Η κούραση, ο πόνος και οι αποτυχίες είναι αυτά που κάνουν πιο δυνατό έναν αθλητή. Ο στόχος είναι πάντοτε να ξεπερνάμε τον εαυτό μας».

Γιούνες Μορέα Ονιάτσα (1η στον Μαραθώνιο γυναικών): «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, επειδή νίκησα αλλά και επειδή κατέρριψα το ατομικό μου ρεκόρ. Μου άρεσε πολύ η διοργάνωση και θα ήθελα να έρθω και την ερχόμενη χρονιά».

Μαρία Βράιτς (2η στον Μαραθώνιο γυναικών): «Θα ήμουν πιο χαρούμενη αν είχα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά είμαι ευχαριστημένη και με το ασημένιο, που είναι το τρίτο μου συνεχόμενη σ’ αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση».

Όλγα Μακόφσκα (3η στον Μαραθώνιο γυναικών): «Ήταν ο δέκατος Μαραθώνιος δρόμος στην καριέρα μου και έχει ξεχωριστό συμβολισμό για μένα, γι’ αυτό ήθελα να τον τρέξω στην πατρίδα του Μαραθωνίου, την Ελλάδα. Είμαι πανευτυχής που κατέκτησα ένα μετάλλιο σ’ αυτή τη διοργάνωση! Το συναίσθημα του τερματισμού σ’ αυτή την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, πλάι στη θάλασσα, θα μου μείνει αξέχαστο».

Λάζλο Γκρέγκορ (1ος στον Δρόμο 10.000μ. ανδρών): «Ήταν η δυσκολότερη κούρσα της ζωής μου, γιατί είχα πολύ έντονο ανταγωνισμό και στα τελευταία 100 μέτρα έτρεξα στον υψηλότερο δυνατό ρυθμό. Αυτό κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή τη νίκη μου».

Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (1η στον Δρόμο 10.000μ. γυναικών): «Σήμερα πήρα την απόφαση να τρέξω στα 10 χιλιόμετρα και όχι στον Μαραθώνιο, στον οποίο είχα κερδίσει πέρσι. Είχα χάσει κάποιες προπονήσεις επειδή αντιμετώπισα ένα πρόβλημα πριν από ένα μήνα και γι’ αυτό δεν θέλησα να ρισκάρω και δυστυχώς δεν ήμουν στην εκκίνηση στην Πέλλα, αλλά πήγα στα 10 χιλιόμετρα. Ο κόσμος μου έδωσε δύναμη με το χειροκρότημά του και είμαι πολύ ευχαριστημένη με την πρώτη θέση και με τον χρόνο που έκανα. Ήταν καλύτερος από ό,τι περίμενα».

Χρήστος Καλλίας (1ος στον Δρόμο 5.000μ. ανδρών): «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Ήταν μια πολύ γρήγορη κούρσα και νομίζω ότι η επίδοση που πέτυχα αποτελεί ρεκόρ διαδρομής. Χαίρομαι πολύ για ολόκληρη την Stoiximan Running Team, η οποία... ‘πέταξε’ ξανά».

Ράνια Ρεμπούλη (1η στον Δρόμο 5.000μ. γυναικών): «Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη μου στα 5 χιλιόμετρα σ’ αυτό τον θεσμό. Πήρα ξανά τα πάνω μου, βρήκα πάλι τη Ράνια! Η υποστήριξη του κόσμου σ’ όλη τη διαδρομή ήταν για άλλη μια φορά καταπληκτική. Μου αρέσει πολύ αυτός ο αγώνας, είναι για μένα ένα τεστ πριν από την καλοκαιρινή αγωνιστική σεζόν. Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη και είμαι ευτυχισμένη που βρέθηκα για άλλη μια χρονιά στον δεύτερο μεγαλύτερο Μαραθώνιο της Ελλάδας, με την Stoiximan Running Team. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, δείχνουμε σε όλο τον κόσμο ότι ξέρουμε να τρέχουμε και να αγωνιζόμαστε».

φωτογραφίες:Nicolas Economou

photographer / cinematographer / producer / manager of Memento Media ltd